Продавець iнтернет магазiн King розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
290 відгуків
+380 (63) 990-30-70
Kingskin
Кошик

Час перетравлювання їжі в шлунку

Час перетравлювання їжі в шлунку

Золоті правила хорошого травлення
Для того, щоб бути здоровим і довго жити, дуже важливо знати і враховувати час перетравлювання їжі в шлунку. За твердженням медиків, чоловік, який, харчуючись, не враховує час перетравлення їжі, носить в собі кілограми гниючої їжі, заробляє безліч хвороб і скорочує собі життя.

 

Для хорошого травлення необхідно враховувати наступні ключові моменти:
 
Абсолютно неприпустимо кидати в шлунок, як в «топку», що вимагають різного часу на перетравлення продукти — цим ви піддаєте його додаткової і невиправданою навантаженні. Наприклад, страву з картоплі зі свининою буде перетравлюватися близько 5 — 6 годин, тоді як окремо спожитий картопля переварився і вирушив би в кишечник вже через годину.
 
Оптимально змішувати їжу одного часу перетравлення ( овочевий салат, яблука з грушами, морквяно-буряковий сік) — це лише злегка розтягне час перебування їжі в шлунку за рахунок складності підбору ферментів для обробки порівняно з монопитанием. Такий варіант «мішанини» найбільш щадний для організму.
 
Додавання олій, навіть у салати, подовжує час знаходження в шлунку у 2 — 3 рази, за рахунок ефекту обволікання їжі, і неможливості її раціональної обробки соками і ферментами.
 
Не можна вживати воду, чай і інші рідини, якщо в шлунку перебуває неперетравлена їжа — цим ви розбавляєте шлунковий сік, ускладнюєте перетравлення їжі і збільшуєте навантаження на шлунково — кишковий тракт. Крім того, разом з рідиною в кишечник неминуче «проскакують» неперетравлені продукти, які будуть довго в ньому гнити або бродити.


 
Якщо ж ви п'єте воду на порожній шлунок, вона відразу ж проходить в кишечник.
 
Ретельно пережовуйте їжу — це теж прискорює процес перетравлення за рахунок кращого подрібнення і початку обробки ферментами ще в ротовій порожнині.
 
Вживайте білкову їжу тільки в теплому вигляді — тепла їжа в шлунку перетравлюється близько 2-3 годин (що є оптимальним часом для розщеплення білків), і тільки після цього потрапляє в тонкий кишечник, де триває етап розщеплення корисних речовин із продуктів харчування.
 
Холодна їжа в шлунку перетравлюється набагато швидше, тому білки не встигають нормально перетравитися і відправляються прямо в тонкий кишечник, в результаті чого бактерії, що знаходяться в м'ясних продуктах (білки), починають розмножуватися і викликати дискомфорт у шлунково — кишковому тракті (здуття живота, гази, запори і т. д.)

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner